Vakantiebieb

De vakantie periode is vaak een mooie gelegenheid voor sommige mensen om eens een boek of eBook te pakken en te gaan lezen. Op de Vakantiebieb-app vind je wel zo’n zestig boeken voor het hele gezin. De app is normaal gesproken beschikbaar van 1 juni tot en met 31 augustus. Op dit moment kun je de app nog niet downloaden omdat de vakantiebied nog gesloten is, dus hou de datum inde gaten en dan kun je de app downloaden.

Selectie eBooks

Vanaf 1 juni heb je al de keuze uit 30 jeugdboeken in de Vakantiebieb, de boeken zijn te onderscheiden in de volgende leeftijdscategorieën 6-9 jaar, 9-12 jaar en 12 jaar +. Als je een eBook hebt uitgekozen wordt ook het AVI niveau weergegeven, aan de hand hiervan kun je zien of het boek geschikt is voor je kind. Het AVI niveau geeft de techniek van het lezen aan, kan een kind snel en zonder fouten een tekst lezen? Kinderen die snel en (bijna) foutloos kunnen lezen, hebben een hoog AVI-niveau. Kinderen die nog niet snel kunnen lezen, of die daarbij veel fouten maken, hebben een lager AVI-niveau. Vanaf 1 juli komen er op de app ook nog eens 30 titels van boeken in verschillende categorieën voor volwassenen bij.

De app

De app is helaas alleen beschikbaar voor iPhone en iPad, dus door Apple ondersteunde apparatuur, dit is ook weer een app van de Stichting Bibliotheek. Om de app te kunnen downloaden moet je iPhone of iPad wel over iOS6.0 of nog nieuwer beschikken, anders kun je de app niet ophalen.

Reviews

De reviews zijn over het algemeen wel redelijk positief, veel deelnemers van de app vinden het aanbod van het aantal boeken nog wel iets te beperkt, en willen dat de zoekfunctie nog wel wat verbetering kan gebruiken. De app sluit altijd weer op 31 augustus, daarna kun je de boeken ook weer via de gewone bibliotheek lezen.