PressReader app

De PressReader app wordt aangeboden door de bibliotheek, je moet dan wel eerst de PressRreader app downloaden. De app biedt de lezer zo’n 4700 dagbladen en tijdschriften aan, en dat wel in ongeveer 60 verschillende talen. 

Kranten 

De app bevat een groot aantal binnenlandse-en buitenlandse dagbladen, je vind er onder andere de populaire kranten Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune maar ook El Mundo en het Duitse opinieblad het Handelsblatt. NRC en de Telegraaf zijn de Nederlandse kranten die je onder andere vindt op de PressReader app. Maar naast de kranten worden er ook veel tijdschriften aangeboden zoals, Top Gear, Paris Match, PC Format, Health Food Guide en Science Uncovered. Alles wat op de app wordt aangeboden bevat een archief wat nog 90 dagen terug gaat, dat is altijd makkelijk als je een artikel nog eens een keer wilt teruglezen. 

Hoe werkt het 

Wil je de PressReader gebruiken ga dan eerst naar je bibliotheek en download via de wifiverbinding de kranten of tijdschriften. De PressReader app is gratis te downloaden via iTunes App Store (Apple), Google Play Store (Android), Windows App Store (Microsoft) en de Blackberry World. De app heeft de beschikking over de zogenaamde “Radiant Access Functie”, dit houdt in als je contact hebt gemaakt met de app je dan 7 dagen lang de kranten en tijdschriften gratis kunt ophalen, dit kan onderweg en maar ook thuis natuurlijk. PressReader kun je ook gebruiken op de laptop of PC, ga dan naar je bibliotheek en via de wifiverbinding naar de website van PressReader, ook dan wordt de Radiant Access Functie geactiveerd en kun je thuis 7 dagen lang gratis de kranten lezen. 

Extra mogelijkheden 

De app van PressReader heeft ook nog veel extra mogelijkheden, zoals vertalen, voorlezen en delen van artikelen, maar je kunt je ook abonneren op een bepaald nieuwsonderwerp van een bepaald land, je kunt dus ten alle tijden zeer gericht je onderwerp zoeken, want voor bijna elke hobby of dat nu sport of iets anders is geeft PressReader je wel iets om te lezen.